voetbalzone

Transfervrije vleugelspits kan Messi vervangen of Ronaldo gaan assisteren

Tom Rofekamp11 jun 2023, 17:07
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2023, 17:07
Advertentie

Wilfried Zaha heeft over belangstelling niet te klagen. De vleugelaanvaller van Crystal Palace is bijna transfervrij en kan volgens Le Parisien naar zowel Paris Saint-Germain als Al-Nassr. In Parijs moet Zaha deels het gemis van Lionel Messi opvangen, terwijl de Ivoriaan bij Al-Nassr sterspeler Cristiano Ronaldo van aanvoer moet voorzien. Een Europese club lijkt Zaha's voorkeur te hebben.

Zaha wordt al jarenlang in verband gebracht met een miljoenentransfer, maar deze zomer móét het er wel van komen. De dertigjarige vleugelspits loopt na negen seizoenen in het rood-blauw uit zijn contract bij Crystal Palace. PSG denkt eraan om toe te slaan, maar zal snel moeten handelen. Sky Sports weet namelijk dat Al-Nassr eveneens op het vinkentouw zit.

In Riyadh moet Zaha de volgende naam van formaat worden, na Ronaldo, Luiz Guistavo en David Ospina. Al-Nassr heeft een driejarig contract klaarliggen, waarmee een salaris van in totaal 52 miljoen euro gemoeid is. Zaha zou liever in Europa willen blijven, maar het aanbod van de Saudi's wel serieus overwegen. De komende dagen zullen uitsluitsel geven, weet Le Parisien.

Mocht Zaha voor PSG kiezen, wordt het zijn tweede 'grote' uitdaging. De 31-voudig Ivoriaans international zag een eerder avontuur bij Manchester United al op een fiasco uitlopen. Daarvoor voetbalde Zaha ook al bij Crystal Palace, tot hij in 2013 naar Old Trafford verkaste. Na slechts twee duels voor the Red Devils keerde de aanvaller terug bij zijn jeugdliefde, die hij nu voor de tweede maal achter zich laat. Zaha kwam in totaal voor 458 duels voor Palace, waarin hij 90 keer scoorde en 76 maal aangever was. Volgens AS heeft overigens ook Atlético Madrid nog belangstelling.


Bezig met laden …