voetbalzone

Traoré erkent: ‘Ik droom ervan om voor Chelsea te spelen’

Gijs Freriks21 mei 2017, 10:00
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2017, 10:00
Advertentie

STOCKHOLM - Bertrand Traoré maakte in september 2015 in de Champions League-wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv (4-0 winst) zijn debuut voor Chelsea. De aanvallerkwam dertien minuten voor tijd binnen de lijnen voor Ruben Loftus-Cheek en werd ingebracht door José Mourinho, de huidige manager van Ajax-tegenstander Manchester United.

Traoré is de Portugees nog altijd dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen, maar zegt dat hij hem sinds zijn vertrek bij Chelsea niet meer heeft gesproken: “Dus ik ben blij om hem weer te zien”, reageert hij in the Guardian. “Ik ben hem veel verschuldigd. Ik heb een geweldige anderhalf jaar gehad bij Vitesse en Mourinho haalde mij daarna terug en gaf mij enkele kansen in het eerste elftal. Hoewel ik niet veel speelde, kreeg ik méér kansen dan na zijn vertrek. Als je trainer bent van Chelsea en het gaat niet goed, dan is het moeilijk om het team te veranderen en om jonge spelers in te passen. Dat begrijp ik.”

“Ik had wel gehoopt dat Mourinho langer had kunnen blijven, maar het blijft voetbal en je moet accepteren dat het zo kan lopen. Iedereen moet gewoon zijn ding doen”, aldus Traoré, die veel zegt te hebben geleerd van the Special One: “Ik heb over karakter tonen geleerd. Het gaat niet alleen om voetbal in balbezit, maar ook om wat je verder laat zien. Je moet tijdens de wedstrijd karakter tonen, steeds maar weer. Je moet die mentaliteit blijven opbrengen om te gaan, om nóg een keer te gaan, om mee te verdedigen en om goed te blijven aanvallen. Het is alsof je op school bent, want je moet blijven leren en beter worden.”

De 21-jarige Traoré kwam dit seizoen tot dertien doelpunten en zes assists in 38 officiële wedstrijden. Hoewel hij ook veel scoringskansen heeft laten liggen, zijn dat geen onaardige cijfers en voor een deel zijn die te danken aan Hakim Ziyech, zo erkent de linkspoot zelf: “Hij is erg belangrijk, zeker voor mij. Hij is degene die kan overzien wat ik doen. Soms verander ik van actie en Ziyech herkent dat als de beste. Hij is degene die de bal precies kan neerleggen waar ik hem wil.” Het duel met Man United is voor Traoré niet alleen bijzonder omdat het een finale betreft, maar ook omdat het zijn laatste wedstrijd voor Ajax kan zijn.

Ajax huurt Traoré immers van Chelsea en op Stamford Bridge heeft de frele buitenspeler nog een contract dat tot de zomer van 2019 doorloopt. “Chelsea is mijn club en ik droom er altijd van om voor deze club te spelen. Ik heb genoten van mijn wedstrijden vorig seizoen en Chelsea is dus mijn eerste keus. Ik wil de Europa League winnen en daarna speeltijd krijgen bij Chelsea, maar ik ben niet degene die bepaalt.” De 27-voudig international van Burkina Faso speelde tot dusverre zestien wedstrijden in het eerste elftal van the Blues en daarin schopte hij het tot vier treffers en één assist.

Bezig met laden …