voetbalzone

'Traoré heeft de kwaliteiten voor Ajax, maar dat zeiden ze ook over Machlas'

Bart Kruyt30 dec 2015, 14:10
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2015, 14:10
Advertentie

Ajax is op zoek naar een concurrent voor Arek Milik en heeft het oog laten vallen op Bertrand Traoré, die vorig seizoen in het shirt van Vitesse een van de smaakmakers van de Eredivisie was. De aanvaller van Chelsea liet vooral in de tweede seizoenshelft zien dat hij een stap hogerop zou moeten aankunnen, maar Bob Peeters weet dat dit geen enkele garantie biedt.

voetbalzone

Peeters (tegenwoordig coach van het Belgische Westerlo) stond in het verleden in de spits bij Vitesse, net als de nu twintigjarige Traoré. “Traoré heeft de kwaliteiten voor Ajax, maar jaren geleden zei iedereen dat ook over Nikos Machlas. Top bij Vitesse, maar bij Ajax was het minder", zegt Peeters in gesprek met Voetbal International.

Toch heeft de Belg Traoré hoog zitten: “Hij is een speler die in de spits het verschil kan maken, ook bij Ajax”, voorspelt Peeters. “Alleen zal de druk daar veel hoger zijn, de nummer 9 daar is de meest cruciale en beladen positie.” Traoré deed dit seizoen in zestig minuten mee bij Chelsea en heeft nog een contract tot de zomer van 2018. In dienst van Vitesse kwam hij tot 20 doelpunten en 7 assists in 51 officiële wedstrijden.

Bezig met laden …