voetbalzone

Traoré: ‘Hij is belangrijk, hij kan de bal precies krijgen waar ik ‘m wil’

Robin Bruggeman23 mei 2017, 13:42
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2017, 13:42
Advertentie

Hakim Ziyech was dit seizoen al goed voor een behoorlijk aantal assists en de spelmaker bracht ook Bertrand Traoré meerdere malen in stelling. De twee kunnen het goed met elkaar vinden op het veld en de Chelsea-huurling heeft al ervaren dat het spel dat Peter Bosz wil spelen een stuk makkelijker gaat met Ziyech in het veld.

“Hakim is voor mij erg belangrijk. Hij ziet alles wat ik doe en ook hoe ik beweeg. Ik beweeg niet altijd de kant op waar ik de bal ook wil, eerder indirect. Ik verander steeds. Hakim weet dat soort dingen. En hij kan de bal precies krijgen waar ik ‘m wil”, vertelt de Burkinees in gesprek met Ajax Life. “Het klopt wel dat we het goed met elkaar kunnen vinden. Hakim en ik zijn vaak bij elkaar. We hebben plezier op het veld, maar ook buiten de lijnen. We wonen bij elkaar in de buurt en chillen samen.”

Ajax lijkt te moeten vrezen voor een vertrek van bijvoorbeeld Davy Klaassen, maar Ziyech geeft aan voorlopig nog wel in Amsterdam te blijven: “Ik sprak met Ziyech en die zei: ‘Ik blijf honderd procent zeker bij Ajax. Welke club er ook komt, ik blijf’. Hij is niet tevreden over dit seizoen en vindt dat hij mindere duels heeft gespeeld. Hij wist ook niet dat hij dat verdedigende in zich had: ‘Het geeft me een kick als we druk gaan zetten en we de bal afpakken’, doet journalist Freek Jansen uit de doeken bij FOX Sports.

Bezig met laden …