voetbalzone

Traoré is goud waard voor Lyon; geen goal of assist voor Depay

Gijs Freriks06 mei 2018, 18:23
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2018, 18:23
Advertentie

Olympique Lyon heeft goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Les Gones rekenden zondag af met Troyes (3-0) en staan nu met 75 punten op de tweede plaats. AS Monaco, dat drie punten minder heeft, komt later in actie tegen SM Caen.

Bertrand Traoré was de grote man aan de kant van Lyon, want de aanvaller scoorde twee keer. Hij is in zijn laatste vijf competitiewedstrijden nu goed geweest voor zes treffers en één assist. De Burkinees die eerder bij Ajax speelde, opende na 28 minuten de score. Hij tikte met zijn hak binnen nadat Houssem Aouar de bal richting het doel had geschoten na een hoekschop van Memphis Depay. Lyon hoefde niet lang te wachten op de margeverdubbeling.

Na 35 minuten kopte Traoré raak na een afgemeten voorzet van Ferland Mendy en twee minuten voor het laatste fluitsignaal werd het 3-0. Maxwel Cornet werd vrijgespeeld door Nabil Fekir en drukte vanuit een moeilijke hoek af. Depay stond op dat moment al niet meer op het veld, want de international van het Nederlands elftal werd een kwartier voor tijd vervangen door Mariano Díaz.

Bezig met laden …