voetbalzone

Traoré speelde rol in keuze voor Ajax: ‘Meerdere clubs hadden interesse'

Yanick Vos05 okt 2018, 11:06
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2018, 11:06
Advertentie

Ajax maakte eind vorig jaar de komst van Hassane Bandé bekend. De aanvaller kwam deze zomer voor naar verluidt ruim acht miljoen euro over van KV Mechelen. De negentienjarige buitenspeler, die in de voorbereiding op dit seizoen zijn kuitbeen brak en daardoor geruime tijd aan de kant staat, stond in de belangstelling van meerdere clubs en legt in gesprek met het Belgische Voetbalkrant uit waarom hij voor Ajax heeft gekozen.

Bandé werd vorig seizoen verkozen tot Belofte van het Jaar in België. Hij speelde zich in de kijker bij diverse clubs en koos uiteindelijk voor een overstap naar Ajax. "Er waren inderdaad meerdere clubs geïnteresseerd”, vertelt Bandé. "Ik koos Ajax omwille van de goede opleiding en doorstroming van jonge spelers. Bij deze club kan ik vast en zeker verder doorgroeien en mijn ambities waarmaken. Je ziet aan alles dat dit een ander niveau is. Ik wil niets afdoen aan KV Mechelen, waar ik het ook goed had, maar hier is alles nog een trapje hoger. Hier zitten uitstekende spelers waarvan je enorm veel kan opsteken en bovendien zijn ook de trainingsfaciliteiten van de hoogste standaard.”

De opleiding en doorstroming bij Ajax waren niet de enige redenen voor Bandé om voor de club uit Amsterdam te kiezen. In het seizoen 2016/17 zag hij een landgenoot indruk maken in de Johan Cruijff ArenA. “Hier heeft al een andere speler uit Burkina Faso successen behaald. Bertrand Traoré is mijn voorbeeld. En met mij zijn bijna alle voetballers in mijn land fan van hem. Hij speelt intussen bij Lyon, maar had hier een erg mooi seizoen”, aldus Bandé, die net als Traoré een rolmodel in eigen land hoopt te worden. “Er zijn nu ook al jonge voetballertjes die naar mij opkijken.”

Bezig met laden …