voetbalzone

Traoré voor tien miljoen euro naar Lyon: ‘Hij heeft veel kwaliteiten’

Yanick Vos26 jun 2017, 20:27
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2017, 20:27
Advertentie

Bertrand Traoré heeft Chelsea verlaten voor Olympique Lyon. Maandagavond werd zijn komst bevestigd door de Franse club op een persconferentie. De aanvaller komt over van Chelsea en tekent een contract voor vijf seizoenen. Met de transfer is een bedrag van tien miljoen euro gemoeid. Helemaal officieel is de transfer nog niet, want het papierwerk moet nog afgerond worden.

Voorzitter Jean-Michel Aulas bevestigde de komst van Traoré tegenover diverse Franse media. Zaterdagochtend doorstond de ex-Ajacied met succes de medische keuring. Behalve de tien miljoen euro ontvangt Chelsea ook vijftien procent van de transfersom wanneer Traoré door Lyon wordt doorverkocht.

Bruno Génésio, trainer van Olympique Lyon, is blij met de aankoop. Hij kent Traoré van de dubbele ontmoeting met Ajax in de halve finales van de Europa League afgelopen seizoen. “Hij beschikt over veel kwaliteiten”, aldus de coach. “Hij is snel, kan een doelpunt maken en goals voorbereiden. Hij kan in de punt van de aanval spelen en ook op de flanken.”

Traoré werd eerder uitgeleend aan Vitesse en het afgelopen seizoen aan Ajax. “Ik wil mezelf hier ontwikkelen en van de trainer en mijn nieuwe ploeggenoten leren”, reageert de aanvaller. “Mijn doel was om stabiliteit te vinden. Ik had me niet beter kunnen wensen. Nu heb ik de tijd om iedereen te laten zien wat ik kan en wat ik waard ben.”

Bezig met laden …