Traoré voorkomt nederlaag Lyon; Fékir mag in rust gaan douchen

Gijs Freriks11 jan 2019, 21:52
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2019, 21:52

Olympique Lyon is voor de tiende keer dit seizoen tegen puntverlies aangelopen in de Ligue 1. Les Gones kwamen vrijdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen promovendus Stade Reims, de nummer zeven in het klassement: 1-1. Memphis Depay deed negentig minuten mee en Kenny Tete bleef het hele duel aan de kant.

Lyon had runner-up Lille bij een overwinning tot op twee punten kunnen naderen, maar het team van Bruno Génésio moet dus een pas op de plaats maken. De gastheer liep na ruim een half uur spelen achter de feiten aan, want toen schoof Pablo Chavarria de bal binnen na een lage voorzet van Rémi Oudin. Génésio greep in de rust in en haalde aanvoerder Nabil Fékir naar de kant ten faveure van Maxwel Cornet.

Twintig minuten voor tijd kwam Olympique Lyon op gelijke hoogte: Bertrand Traoré was het eindstation van een prachtige aanval over meerdere schijven en tikte binnen. Geen speler heeft dit seizoen meer doelpunten in de Ligue 1 gemaakt dan de Burkinees: zes stuks. Lyon ging nog op zoek naar een winnende treffer, maar vond die niet.