voetbalzone

Trapattoni gaat akkoord met vijf procent salarisverlaging en levert ton in

Erik van Dam01 dec 2010, 12:36
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2010, 12:36
Advertentie

Giovanni Trapattoni is volgens BBC Sport akkoord gegaan met een verlaging van zijn salaris bij de Ierse bond. De 71-jarige Italiaan is sinds februari 2008 bondscoach van de Ieren en verdient een immens bedrag. De bond maakte tot op heden nooit bekend hoeveel precies, maar het Britse staatsmedium schat zijn honorarium op zo'n 1,8 miljoen euro per jaar. Dat zou betekenen dat Trap er circa 100.000 euro op achteruit zal gaan.

/

Afgelopen maand sprak Trapattoni met twee vertegenwoordigers van de Ierse bond (FAI) over de financiële problemen waar het orgaan mee kampt. Naar verluidt zit de FAI met een schuld van zo'n vijftig miljoen euro; een zakenman heeft zich bereid getoond het salaris van de technische staf voor zijn rekening te nemen. Niet alleen Trapattoni, maar ook Marco Tardelli, Fausto Rossi, Mick Martin en Don Givens gaan erop achteruit. De assistenten leveren gezamenlijk 60.000 euro in.

Trapattoni is bezig aan zijn tweede klus als bondscoach; van 2000 tot 2004 had hij zijn vaderland onder zijn hoede. Vooralsnog doet Ierland het naar behoren in de kwalificatiereeks voor Euro 2012. Het land staat tweede in Groep B, met twee punten achterstand op Rusland. Armenië en Slowakije hebben evenveel punten verzameld als The Boys in Green.

Bezig met laden …