voetbalzone

Trapattoni geeft drie talenten de kans in oefenduel met Brazilië

Bart Kruyt22 feb 2010, 12:40
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2010, 12:40
Advertentie

James McCarthy, Greg Cunningham en Marc Wilson krijgen van Giovanni Trapattoni de kans om zich te laten zien in de aankomende oefenwedstrijd van het Ierse nationale elftal tegen Brazilië. De spelers van respectievelijk Wigan Athletic, Manchester City en Portsmouth werden voor het eerst opgeroepen. Ierland oefent op 2 maart tegen de Brazilianen, in het Emirates Stadium van Arsenal.

McCarthy is een negentienjarige middenvelder die dit seizoen indruk maakt in het eerste elftal van Wigan, nadat hij de jeugdopleiding van Hamilton had verlaten. Cunningham is even oud als McCarthy en speelt bij Manchester City, terwijl de 22-jarige Wilson in de verdediging van Portsmouth rondloopt. Trapattoni wil de talenten eens van dichtbij bestuderen.

“Ik kijk er naar uit om weer aan de slag te gaan met deze groep”, zei de Italiaanse bondscoach. “Ik hoop dat het drama van Parijs is verwerkt en dat we nu weer vooruit kunnen kijken. Het is nu belangrijk dat we aan een sterk elftal bouwen, die mee kan strijden in de EK-kwalificatiegroep.” Ierland stuit in de reeks op Rusland, Slowakije, Macedonië, Armenië en Andorra.

De voltallige selectie:

Doel: Shay Given (Manchester City), Keiren Westwood (Coventry City), Joe Murphy (Scunthorpe United)

Verdediging: Richard Dunne (Aston Villa), Stephen Kelly (Fulham), Kevin Kilbane (Hull City), Kevin Foley (Wolverhampton Wanderers), Sean St Ledger (Preston North End), Paul McShane (Hull City), Marc Wilson (Portsmouth), Greg Cunningham (Manchester City)

Middenveld: Aiden McGeady (Celtic), Damien Duff (Fulham), Darron Gibson (Manchester United), Glenn Whelan (Stoke City), Keith Andrews (Blackburn Rovers), Stephen Hunt (Hull City), Liam Lawrence (Stoke City), James McCarthy (Wigan Athletic)

Aanval: Kevin Doyle (Wolverhampton Wanderers), Robbie Keane (Celtic), Shane Long (Reading) en Leon Best (Newcastle United).

Bezig met laden …