voetbalzone

Trapattoni geeft week voor eerste EK-duel Ierse opstelling al prijs

Bart Kruyt04 jun 2012, 00:20
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2012, 00:20
Advertentie

Giovanni Trapattoni vindt het niet nodig om geheimzinnig te doen over zijn opstelling. De bondscoach van Ierland speelt zondag met zijn ploeg de eerste groepswedstrijd op het EK, tegen Kroatië, en maakt een week van tevoren alvast bekend welke elf spelers zullen spelen. Dit uiteraard als er in de laatste week van de voorbereiding geen spelers meer geblesseerd raken.

/

Shay Given staat tegen de Kroaten op doel en heeft voor hem een verdediging met John O'Shea, Richard Dunne, Sean St Ledger en Stephen Ward staan. Damien Duff en Aiden McGeady staan op de flanken, Keith Andrews en Glenn Whelan moeten zorgen voor de balans op het middenveld en Robbie Keane en Kevin Doyle zijn de spitsen in het elftal van Trapattoni.

Ierland speelt maandag nog een oefenwedstrijd, tegen Hongarije, maar mogelijk speelt de ploeg dan nog niet in haar beoogde EK-opstelling. Given en O'Shea kampen namelijk nog met pijntjes, al zullen zij de eerste groepswedstrijd op het EK normaal gesproken gewoon gaan halen. Ierland zit ook nog in de poule met Spanje en Italië.

Bezig met laden …