voetbalzone

Trapattoni gelooft in groepswinst voor Ierland tijdens route naar EK

Erik van Dam02 sep 2010, 21:41
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2010, 21:41
Advertentie

Het vertrouwen in een goede afloop van de kwalificatiereeks is groot bij Giovanni Trapattoni. De ervaren Italiaan, bondscoach van het Ierse nationale team, is voor de plaatsingsroute ingedeeld in een groep met Rusland, Slowakije, Macedonië, Armenië en Andorra. Trap ziet kansen om de groep uiteindelijk als winnaar af te sluiten.

/

Ierland eindigde tijdens de kwalificatiecampagne voor het WK 2010 als tweede in haar groep, waarna een play-off met Frankrijk volgde. De rest van het verhaal is genoegzaam bekend: een handsbal van Thierry Henry leidde tot een treffer van William Gallas, waardoor Les Bleus het WK-ticket voor de neus van de boze Ieren wegkaapten.

Trapattoni gelooft van harte dat Ierland dat drama van zich af kan zetten richting Euro 2012. “Ik ben al dertig jaar trainer en heb nog nooit gezegd ‘ik weet het zeker’. Maar in mijn hart voel ik dat we misschien wel de groep winnen. Maar makkelijk zal het niet worden. Het is een sterke groep, maar Rusland en Ierland zijn de favorieten. Slowakije en Macedonië zijn ook goed, maar ik denk dat de Russen wij boven hen eindigen.”

Bezig met laden …