voetbalzone

Trapattoni kiest Ierse ploeg voor moment van de waarheid

Erik van Dam30 okt 2009, 17:02
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2009, 17:02
Advertentie

Giovanni Trapattoni heeft de namen vrijgegeven van de spelers die het Iers nationale elftal via een play-off duel naar het WK 2010 in Zuid-Afrika moeten helpen. De selectie omvast 25 spelers en herbergt vooral namen uit de Engelse competities. In de kwalificatiecyclus eindigden de Ieren op de tweede plaats achter Italië.

/

Op 14 november neemt Ierland het op Croke Park op tegen Frankrijk, dat op haar beurt Servië met één punt voor moest laten gaan als groepswinnaar. Vier dagen later staat dezelfde krachtmeting op het programma in het Stade de France. “We hebben constant sterk gepresteerd tijdens de kwalificatieduels”, aldus Trapattoni.

“We waren tien duels aaneen ongeslagen; dat is een weergave van hoe wij speelden en tegelijkertijd de mentale kracht van dit elftal. Frankrijk heeft een sterke selectie, maar we zijn de play-offs ingegaan met de wetenschap dat we slechts 180 minuten verwijderd zijn van kwalificatie voor het wereldkampioenschap.”

Opmerkelijk genoeg heeft de Italiaanse keuzeheer geen plaats ingeruimd voor Steven Reid. De ervaren verdediger van Blackburn Rovers kampt met een blessure en is volgens Trapattoni niet in staat om binnen de gewenste termijn volledig te herstellen. Blackburn-trainer Sam Allardyce reageerde daar boos op. Ook naamgenoot Andy Reid (Sunderland) behoort niet tot de selectie; wat dat betreft blijft Trapattoni trouw aan zijn eerdere selectieronden.


De complete selectie:

Doel: Shay Given (Manchester City), Keiren Westwood (Coventry), Joe Murphy (Scunthorpe).

Verdediging: John O'Shea (Manchester United), Richard Dunne (Aston Villa), Stephen Kelly (Fulham), Kevin Kilbane (Hull), Eddie Nolan (Preston), Sean St. Ledger (Middlesbrough), Paul McShane (Hull), Darren O'Dea (Reading).

Middenveld: Aiden McGeady (Celtic), Damien Duff (Fulham), Darron Gibson (Manchester United), Glenn Whelan (Stoke), Keith Andrews (Blackburn), Liam Miller (Hibernian), Stephen Hunt (Hull), Andy Keogh (Wolves), Liam Lawrence (Stoke).

Aanval:: Kevin Doyle (Wolverhampton), Robbie Keane (Tottenham), Shane Long (Reading), Leon Best (Coventry) en Anthony Stokes (Hibernian).


Bezig met laden …