voetbalzone

Trapattoni: 'Tijdens elke EK-wedstrijd kan er iets verrassends gebeuren'

Bart Kruyt10 jun 2012, 23:55
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2012, 23:55
Advertentie

Ierland lijkt geen rol van betekenis te gaan spelen op het EK. De ploeg van Giovanni Trapattoni verloor zondagavond met 3-1 van Kroatië en zal nu van Spanje of Italië moeten winnen om uitzicht te blijven houden op een plek in de volgende ronde. Dat lijkt niet haalbaar voor de Ieren, die zondag tegen Kroatië bewezen de ploeg met de minste kwaliteit uit Groep C te zijn.

/

Trapattoni, de oudste coach die ooit werkzaam was op een EK, weigert de handdoek in de ring te gooien. "We moeten erin blijven geloven'', sprak de ervaren coach. ''Tijdens elke EK-wedstrijd kan er iets verrassends gebeuren. Daar moeten wij ons aan vasthouden. Er is nog hoop, omdat Spanje en Italië gelijk hebben gespeeld." Dit duel eindigde in 1-1.

Mario Mandzukic was met twee doelpunten de grote man bij de Kroaten. Beide treffers maakte de spits met zijn hoofd. "Ik kan het nog steeds niet geloven wat we hebben gepresteerd", zei hij. "Het was een fantastische overwinning. Ik moet mijn vader bedanken, want hij zei dat ik met mijn hoofd moest gaan scoren."

Bekijk hier de samenvatting van Ierland - Kroatië:

Bezig met laden …