voetbalzone

Trapattoni verlaat ziekenhuis na opname door voedselvergiftiging

Erik van Dam17 aug 2010, 13:44
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2010, 13:44
Advertentie

Iers bondscoach Giovanni Trapattoni is ontslagen uit het ziekenhuis van Dublin. De 71-jarige Italiaan werd vorige week woensdag opgenomen nadat hij een voedselvergiftiging opliep na het eten van een pasta op basis van schelpdieren. De keuzeheer van de Ieren bleef tot dinsdagochtend in het hospitaal, maar mocht later op de dag weer naar huis gaan.

/

De Ierse bond bevestigt dinsdag in een officieel statement dat de bondscoach weer uit het zieknhuis is vertrokken. “Giovanni Trapattoni wil zijn dank uitspreken aan de staf van het Dublin's Mater Ziekenhuis voor de uitstekende zorg die zij verleend hebben”, aldus de mededeling.

Trapattoni moest door zijn tijdelijke absentie verstek laten gaan voor de oefeninterland met Argentinië. De chirurg die zich over hem ontfermde ontdekte dat littekenweefsel van een oude operatie de ervaren Italiaanse coach ook nog parten speelde. Assistent Mauro Tardelli, die de honneurs waarnam bij afwezigheid van Trapattoni, zal ook de selectie van Ierland voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Armenië en Andorra verzorgen.

Bezig met laden …