voetbalzone

Trapattoni zag catastrofaal Salzburg

24 mrt 2008, 12:26
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2008, 12:26
Advertentie
Giovanni Trapattoni wist niet wat hij afgelopen weekend meemaakte, toen Red Bull Salzburg het veld verliet na het duel met Rapid Wien. De directe concurrent van de Italiaanse coach ging met liefst 0-7 over Salzburg heen, waardoor zij de koppositie af moesten staan.

Al binnen twintig minuten stonden de bezoekers uit de Oostenrijkse hoofdstad Wenen op een riante 0-4 voorsprong. Een hoofdrol in het duel was weggelegd voor Erwin Hoffer, die maarliefst drie maal doel trof. Stefan Maierhofer (2x) en Steffen Hofmann waren de andere doelpuntenmakers.

"Dit was een catastrofe. In de veertig jaar van mijn loopbaan heb ik nog nooit zeven doelpunten moeten incasseren, niet als speler en niet als trainer. De spelers leken verlamd. Ik ben zeer teleurgesteld door individuele fouten van een paar spelers, ze hebben niet gedaan wat ik ze had gevraagd," aldus de Italiaanse trainer na afloop.

Na dit seizoen legt Trap zijn taken bij de huidige kampioen van Oostenrijk neer, en gaat hij aan de slag als bondscoach van Ierland. Vervolgens zal Co Adriaanse per 1 juni hoofdverantwoordelijke zijn bij Die Bullen, die nog vier wedstrijden te gaan hebben om één punt goed te maken op Rapid Wien.
Bezig met laden …