Traumahelikopter ingezet bij enorme overwinning Atlético op Wolfsburg

Gijs Freriks10 aug 2014, 19:58
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2014, 19:58

Mario Suárez is hoogst ongelukkig aan het voetbalseizoen begonnen. De middenvelder liep zondagavond bij een oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg ‘traumatisch hersenletsel’ op en werd per traumahelikopter naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht. Atlético Madrid won het vriendschappelijke duel overigens met liefst 1-5.

De 27-jarige Suárez moest zich na een kwart wedstrijd laten vervangen door Tiago Mendes. Verdediger Cristian Ansaldi ging een kopduel met Ivica Olic aan, maar raakte per ongeluk zijn ploeggenoot, die onmiddellijk ter aarde stortte. De tweevoudig Spaans international is in het ziekenhuis inmiddels weer bij bewustzijn gekomen, zo heeft de regerend kampioen van de Primera División bekendgemaakt.

Atlético had in de Volkswagen Arena geen kind aan die Wölfe, hoewel het bij rust nog maar 0-1 stond door een rake kopbal van Raúl García. García, Mario Mandzukic (strafschop), Koke en Héctor Hernández maakten de overige doelpunten voor Atlético. Namens Wolfsburg, waarbij Bas Dost na ruim een uur inviel, redde Naldo met een vrije trap de eer.