Treffer Bellamy blijkt niet voldoende voor overwinning Groot-Brittannië

Bart Kruyt26 jul 2012, 23:00
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2012, 23:00

Groot-Brittannië hoopt op de 'eigen' Olympische Spelen het goud te kunnen pakken tijdens het voetbaltoernooi, maar heeft in de eerste groepswedstrijd genoegen moeten nemen met een punt. Lange tijd leek een treffer van dispensatiespeler Craig Bellamy te volstaan voor een nipte overwinning op Senegal, maar kort voor het einde kwamen de Afrikanen toch nog langszij: 1-1.

/

Moussa Konaté was de man die Old Trafford stil kreeg. De aanvaller werd acht minuten voor tijd met een prachtige pass bediend door Sadio Mané en bleef koel in de afronding, waardoor de gelijkmaker op het bord kwam te staan. In de twintigste minuut van de wedstrijd had Bellamy Groot-Brittannië nog op voorsprong gezet: Micah Richards kon een voorzet van Ryan Giggs niet binnenkoppen, maar bracht de bal voor de voeten van Bellamy, die met een volley trefzeker was.

Na de openingstreffer kreeg Senegal al een paar goede kansen om op gelijke hoogte te komen, maar de 1-1 viel pas laat. Groot-Brittannië leek kort na de goal van Konaté nog op een nieuwe voorsprong te komen, maar Marvin Sordell raakte de lat, waardoor dat feestje niet door ging. Namens Senegal miste Konaté nog een aardige kopkans, zodat Groot-Brittannië en Senegal in evenwicht uit elkaar gingen.