Treffer Boussoufa helpt Anderlecht niet aan zege op Sint-Truiden

Daniel Cabot Kerkdijk09 apr 2010, 22:48
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2010, 22:48

Anderlecht heeft vrijdagavond niet weten te winnen op verplaatsing bij subtopper Sint-Truiden. De ploeg van Ariël Jacobs speelde weinig overtuigend en daarom was een remise het hoogst haalbare tegen Sint-Truiden, dat nog altijd voor de vierde plek vecht (1-1). Desondanks staat Anderlecht nog altijd op kampioenskoers, met negen punten voorsprong op concurrent Club Brugge; de equipe van Adrie Koster komt zondag in eigen huis in actie tegen AA Gent.

Het duel ging voortvarend van start met mogelijkheden over en weer, al waren het de bezoekers die de beste kans kregen. Bij een kopbal van Jelle van Damme van dichtbij leek Anderlecht de voorsprong te grijpen, maar Ludovic Buyssens keerde de inzet van de oud-Ajacied op de doellijn. Vier minuten later viel het doelpunt alsnog, toen Romelu Lukaku aan de buitenspelval ontsnapte en Mbark Boussoufa bereikte; de Marokkaan controleerde de bal en schoot rustig binnen: 0-1.

Lang kon Paars-Wit echter niet van de voorsprong genieten. De voorzet van Jonathan Wilmet bereikte Nils Schouterden en de middenvelder bracht Sint-Truiden weer snel langszij: 1-1. Na het tegendoelpunt leek Anderlecht enigszins van de leg te zijn, maar Sint-Truiden wist daar voor rust niet van te profiteren. Ook na de rust wist Sint-Truiden de bezoekers in bedwang te houden, al verzuimde Wilmet de ploeg op voorsprong te brengen met een knap schot dat net over ging kort na rust.

De thuisploeg was de betere in de tweede helft, maar het had moeite om uitgespeelde doelkansen te creëren. Het had echter geluk dat ook Anderlecht niet de beste wedstrijd van het seizoen beleefde, de hoofdstedelingen werden een aantal keer van een verliespartij behoed door doelman Silvio Proto, terwijl een slotoffensiefje van Sint-Truiden ook geen beslissing teweeg wist te brengen. Zodoende was het voor beide ploegen een teleurstellende puntendeling.