voetbalzone

Treffer Eto'o valt te laat voor Internazionale

08 aug 2009, 16:04
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2009, 16:04
Advertentie
Lazio heeft in het Chinese Peking beslag gelegd op de Italiaanse Super Coppa. De ploeg uit Rome liep bijna negentig minuten lang achteruit tegen landskampioen Internazionale, maar had aan twee treffers in drie minuten tijd genoeg om tot aan het einde stand te houden. Het team van José Mourinho deed nog wel iets terug, maar kon uiteindelijk de score niet meer in z’n geheel ombuigen: 1-2.



Het wekte geen bevreemding dat de nummer één van vorig seizoen het betere van het spel had tegen het als tiende geëindigde Lazio. De bekerwinnaar moest in de eerste 45 minuten toezien hoe Sulley Muntari op aangeven van Samuel Eto’o dichtbij was, terwijl Lucío uit een hoekschop eveneens de openingstreffer op zijn kruin had. De Romeinen stelde daar aan gevaarlijke doelpogingen niet al te veel tegenover.

Ook na rust bleef Inter de gevaarlijkste van de twee. Zo nam Dejan Stankovic doelman Fernando Muslera tot twee maal toe onder vuur. Allereerst zag de Serviër zijn harde schot eindigen op de vuisten van de Uruguayaan, en niet veel later strandde een combinatie met Eto’o in schoonheid doordat de inzet van de middenvelder naast het doel verdween. Eto’o zelf kreeg niet veel later een dot van een kans nadat hij de goalie omspeelde, maar de van Barcelona overgekomen spits mikte naast.

De Nerazzurri moesten de gemiste kansen duur bekopen. Tegen de spelverhouding in nam Lazio namelijk in luttele minuten tijd een comfortabele voorsprong. Allereerst ontving Matuzalém de bal ietwat gelukkig, hij stond in buitenspelpositie, voor zijn voeten. De spits schoot het leer op doelman Julio César, maar zag de rebound vervolgens via zijn hoofd in het doel rollen. Amper bekomen van die klap moest Inter opnieuw slikken; dit keer was het Tommaso Rocchi die wél net ontsnapte aan de buitenspelval, de bal met de borst controleerde en ‘m met veel gevoel over de uitgekomen César heenlobde.

De ploeg uit Milaan ging logischerwijs driftig op zoek naar de aansluitingstreffer, en vond deze uiteindelijk ook via Eto’o. De aanvaller kon profiteren van dom balverlies bij de tegenpartij, waarna Mario Balotelli hem in stelling bracht. De Kameroener twijfelde niet, en haalde verwoestend uit: 1-2. Inter leek vlak voor tijd alsnog op gelijke hoogte te komen, maar het rake schot uit de draai van Diego Milito werd afgekeurd omdat Eto’o vanuit buitenspelpositie de bal nog licht beroerde.
Bezig met laden …