Treffer Finnbogason deert Dortmund niet in jacht op Bayern München

Matthijs van Laar20 mrt 2016, 18:19
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2016, 18:19

Borussia Dortmund blijft de druk op koploper Bayern München houden. Na de midweekse overwinning in de Europa League bij Tottenham Hotspur had het elftal van Thomas Tuchel zichtbaar moeite om de juiste tred te vinden, maar in het laatste kwartier namen de bezoekers uit het Ruhrgebied afstand. Dankzij een 1-3 zege blijft het gat met de koploper vijf punten. Bayer Leverkusen blijft dankzij een overwinning in Stuttgart in de race om de Champions League-tickets.

/

FC Augsburg - Borussia Dortmund 1-3
Laagvlieger Augsburg legde Borussia Dortmund lange tijd het vuur aan de schenen. De thuisploeg, met Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw bij de eerste elf, begon goed aan de wedstrijd en opende na zestien minuten de score. Alfred Finnbogason ontsnapte heel even aan de aandacht van Mats Hummels en tekende van dichtbij voor de 1-0. Pas in de slotfase van de eerste helft werd Dortmund iets sterker en kwamen er kansen. Henrikh Mkhitaryan tekende uiteindelijk voor de 1-1. De Armeniër kreeg de bal terug na een combinatie die hij zelf opzette en werkte af met de buitenkant van de voet. Doelman Alex Manninger stond goed opgesteld, maar had de pech dat de inzet van richting werd veranderd.

De bezoekers bleven ook in de tweede helft ploeteren en slaagden er lange tijd niet echt in om de defensie van Augsburg te verontrusten. De 1-2, twintig minuten voor tijd, viel dan ook een beetje uit het niets. Adrian Ramos ontsnapte aan buitenspel na een lange pass, controleerde de bal en legde terug op de meegekomen (invaller) Gonzalo Castro, die scherp afrondde: 1-2. Vijf minuten later besliste Ramos de wedstrijd definitief. Manninger had in eerste instantie nog een geweldige redding in huis op de kopbal van de Colombiaan, maar kon niks meer inbrengen tegen de rebound. Daarmee was het verzet van de thuisploeg gebroken. Gescoord werd er echter niet meer.

/

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 0-2
Bayer Leverkusen blijft in de race voor een klassering bij de bovenste vier in de Champions League. Die Werkself kwamen in de elfde minuut op voorsprong dankzij Julian Brandt, die werd gevonden door Karim Bellarabi en de bal in de verre hoek plaatste. Kort na rust draaiden de twee hoofdrolspelers de rollen om. Brandt kon ongehinderd het veld oversteken en legde af op Bellarabi, die hard en loog binnenschoof. Brandt had zijn supermiddag nog verder kunnen opleuken. Kort na de 0-2 raakte de jongeling de paal, om in de slotfase uit kansrijke positie op Stuttgart-goalie Przemyslaw Tyton te stuiten. Bayer staat dankzij de zege weer zesde, met een achterstand van twee punten op nummer vier Schalke 04.