voetbalzone

Treffer Lavezzi voldoende voor Argentinië

10 aug 2008, 13:16
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2008, 13:16
Advertentie
Gemakkelijk ging het niet, maar titelkandidaat Argentinië is zonder kleerscheuren uit het duel met Australië gekomen. Ezequiel Lavezzi scoorde een kwartier voor tijd de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. Dankzij dit resultaat bekeren de Argentijnen verder.



Hoewel de zege moeizaam tot stand kwam verdiende Argentinië de punten absoluut. Australië hanteerde een defensieve speelwijze en legde de regie in de handen van de Argentijnen. Vooral Juan Román Riquelme wist daar wel raad mee. De spelmaker bediende de aanvallers met schitterende passes, maar de Australische doelman Adam Federici capituleerde niet.

Een kwartier voor tijd had de sterk spelende goalie echter geen antwoord op de inzet van Lavezzi. De aanvaller bekroonde een prachtige aanval, die opnieuw werd geleid door Riquelme. De regisseur bediende Ángel Di María, die met een gevoelige voorzet Lavezzi vond. De aanvaller van Napoli volleerde de bal in het net.

Argentinië is met zes punten uit twee duels zeker van een plaats in de kwartfinale. Australië heeft nog een kans, maar dan zal het woensdag in ieder geval moeten winnen van Ivoorkust. De Afrikanen spelen zondagmiddag eerst nog tegen Servië.
Bezig met laden …