voetbalzone

Treffer Raffael in Letland bezorgt Hertha BSC goede uitgangspositie

Bart Kruyt03 dec 2009, 22:02
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2009, 22:02
Advertentie

Hertha BSC heeft goede papieren om samen met Sporting Portugal door te bekeren naar de volgende ronde van de Europa League. De Duitsers wonnen moeizaam van FK Ventspils en liepen daardoor twee punten uit op SC Heerenveen. Omdat het onderlinge resultaat tegen de Friezen in het voordeel van Hertha is, heeft de hekkensluiter van de Bundesliga nog één punt nodig om zich te plaatsen voor de knock-outfase.

/

Het enige doelpunt van de wedstrijd, die overigens nauwelijks het aanzien waard was, viel na twaalf minuten spelen. Een uittrap van Ventspils-doelman Aleksandrs Kolinko werd op het middenveld opgevangen, waarna Hertha er razendsnel uitkwam en Raffael alleen voor de vijandelijke doelman verscheen. Hij hield zijn hoofd koel en schoof de openingstreffer binnen.

De Duitsers bleven na de treffer van Raffael de bovenliggende partij, maar kregen niet bijster veel kansen. Één keer kwam Hertha nog dichtbij de tweede treffer, maar de poging van Adrian Ramos raakte de lat. Na rust viel er een stuk meer te beleven, met eerst een goede kans voor Cícero. Vanaf zeven meter schoot hij echter op Kolinko.

Afstandsschoten van beide ploegen zorgden vervolgens voor wat opwinding, voordat Ventspils dé kans kreeg op de gelijkmaker. Een lange bal van achteruit werd met het hoofd verlengd door Joao Martins, die daarmee Aleksejs Visnakovs lanceerde. Hij kon de hoek uitzoeken, maar stuitte op Jaroslav Drobny. Hertha bleef in leven, kwam vlak voor tijd nog met een man minder te staan door een rode kaart voor Rafael, maar bleef standhouden. Voor Heerenveen wordt het hierdoor wel een erg lastig verhaal.

Bezig met laden …