voetbalzone

Treffer Taarabt doet Champions League-hoop Spurs slinken

Matthijs van Laar21 apr 2012, 20:25
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2012, 20:25
Advertentie

Tottenham Hotspur bezette bijna een heel seizoen lang een plek die recht geeft op Champions League-voetbal, maar de equipe van Rafael van der Vaart lijkt in de slotweken alles te verspelen. Op bezoek bij Queens Park Rangers werd met 1-0 verloren, waardoor de vierde plek in de rangschikking nu definitief aan Newcastle United moet worden gelaten. Voor QPR betekende het de vierde achtereenvolgende thuiszege. De laatste keer dat the Super Hoops dat lukte was in december 1994.

/

Het kon met name in de eerste helft alle kanten op. Beide teams kozen voor de aanval en kregen kansen om de score te openen. Gareth Bale was met een kopstoot als eerste in de buurt van de 0-1, terwijl de zeer bedrijvige Van der Vaart doelman Paddy Kenny ook enkele malen testte. Het was echter Queens Park Rangers dat na 24 minuten de leiding nam. Adel Taarabt ging achter de bal staan bij een vrije trap vanaf een meter of 22 en plaatste de bal perfect over de muur. Doelman Brad Friedel was te laat en kon niet meer bij de verre hoek komen.

The Spurs kregen ook nadien de iets betere mogelijkheden, al mocht Joey Barton zich voor het hoofd slaan dat hij de marge niet verdubbelde. De middenvelder van QPR leek de bal voor het inschieten te hebben, maar zag zijn schot op het laatste moment geblokt worden door Scott Parker, waardoor de bal met een vreemde boog net over het doel vloog. Zodoende bleef de 1-0 stand tot aan het rustsignaal gehandhaafd.

Na de pauze viel er op kansengebied minder te beleven op Loftus Road. Eén van de grootste mogelijkheden was voor Van der Vaart, die na het uitglijden van Anton Ferdinand plots een vrije schietkans had, maar de bal langs de verkeerde kant van de paal mikte. Kort daarop ontving Taarabt zijn tweede gele kaart wegens het wegtrappen van de bal, maar zelfs de verbanning van de Marokkaan deed de gasten geen goed. Met een man meer voerde de ploeg van Harry Redknapp de druk nog verder op, maar de vele kansen leidde niet tot de gelijkmaker.

Bekijk hier de samenvatting van Queens Park Rangers - Tottenham Hotspur:

Bezig met laden …