Treffer Van Damme funest voor opleving Sivasspor

04 aug 2009, 21:54
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2009, 21:54
Na het duidelijke krachtsverschil in de heenwedstrijd (5-0) leek de return tussen Sivasspor en Anderlecht eigenlijk overbodig maar toch keek de Belgische club dinsdagavond na een kwartier spelen tegen een dubbele achterstand aan. De ploeg van Ariël Jacobs zette de rug echter recht en maakte via Jelle Van Damme het belangrijke uitdoelpunt. Na rust liep Sivasspor uit naar een ruimere en verdiende zege: 3-1.

In de beginfase maakte Sivasspor de bezoekers uit Brussel duidelijk dat het treffen allerminst een formaliteit was. Na tien minuten was het al raak. Uit een voorzet van Yannick Kamanan werkte Ersen Martin de bal achter doelman Silvio Proto: 1-0. Luttele minuten later was het opnieuw raak. Na een handsbal van Jelle Van Damme in het strafschopgebied schoot Kamanan vanaf elf meter de 2-0 tegen de touwen.

Sivasspor bleef druk zetten maar Anderlecht herpakte zich naar mate de eerste helft vorderde uitstekend. Dat leverde twee grote kansen op binnen één minuut. Marcin Wasilewski kopte na een hoekschop van Mbark Boussoufa voorlangs en ook Tom De Sutter kopte naast. Van Damme had het vizier wel op scherp. Na een afgevallen voorzet van Boussoufa nam de verdediger de belangrijke uittreffer voor zijn rekening.

In het tweede bedrijf leek Sivasspor door het tegendoelpunt een mentale tik te hebben gekregen maar een dekkingsfout aan Anderlecht-zijde na een klein uur spelen bracht uitkomst. Uit een voorzet van Erman Kılıç mocht Musa Aydın ongehinderd van Van Damme en Olivier Deschacht de 3-1 maken. Daarvoor hadden Boussoufa en Jan Polak, tot tweemaal toe, nagelaten de gelijkmaker in het Turkse doel te schieten.

Sivasspor speelde een goede tweede helft, en stond zonder meer verdiend met twee doelpunten verschil voor. Pas zeven minuten voor tijd verscheen Anderlecht gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. De kopbal van Wasilewski ging over. Sivasspor slaagde er niet in om Proto nog minimaal vier keer te verschalken, en dus is Anderlecht tot aan de winterstop verzekerd van deelname aan Europees voetbal.