Treffers in blessuretijd bezorgen Celtic eerste prijs

15 mrt 2009, 17:53
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2009, 17:53
Celtic heeft de eerste prijs van het seizoen in ontvangst mogen nemen. The Bhoys versloegen in de finale van de Co-operative Insurance Cup op Hampden Park rivaal Glasgow Rangers met een marge van twee doelpunten. Er moest wel een verlenging aan te pas komen alvorens Darren O´Dea en Aiden McGeady het verschil tussen beide ploegen in cijfers uit konden drukken: 2-0.

Het was vooral de spanning die de toeschouwers in het nationale stadion van Schotland op het puntje van hun stoel hield. Kwalitatief was het niet bijster goed wat de twee kemphanen lieten zien, maar desondanks viel er wel het nodige te beleven. Zo moest Celtic-doelman Artur Boruc zijn klasse tonen bij een gevaarlijke inzet van Kyle Lafferty, terwijl aan de overzijde Allan McGregor zijn waarde bewees na een fraaie poging van Shunsuke Nakamura.

Glenn Loovens, de volle 120 minuten in de ploeg bij Celtic, leek in zijn eerste basisoptreden in een Old Firm voor maximaal succes te gaan, maar zag zijn kopbal van de lijn worden gehaald door tegenstander Pedro Mendes. Het was uiteindelijk verdediger O’Dea die in blessuretijd toe sloeg. De Ier reageerde het meest attent op een vrije trap van Nakamura, en stuurde de bal met zijn hoofd over McGregor heen het doel in.

Rangers probeerde in de resterende 29 minuten de gelijkmaker te forceren, maar werd uiteindelijk afgestraft voor het genomen risico. Georgios Samaras en Scott McDonald lieten de mogelijkheid om een genadeklop uit te delen liggen, maar Aiden McGeady’s rake strafschop, gekregen nadat hij zelf werd gevloerd door Kirk Broadfoot, vormde wel het definitieve einde van alle hoop van The Gers. Het betekende de veertiende League Cup in de historie van de club.