Treffers Nelisse houden Salzburg op koers

15 mrt 2009, 16:31
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2009, 16:31
Robin Nelisse staat dit seizoen vooral in de schaduw van Tor-Fabrik Marc Janko, maar zondagmiddag waren de rollen eens omgedraaid. Waar Janko in de uitwedstrijd tegen SCR Altach niet tot scoren kwam, daar vond Nelisse twee keer het net. Met zijn treffers was de voormalig spits van FC Utrecht de gevierde man: 1-2.

Nelisse kreeg van Co Adriaanse een basisplaats toegewezen in het duel met de laagvlieger en beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet. De aanvaller begon naast Janko messcherp aan de wedstrijd en prikte al na tien minuten spelen de openingstreffer binnen. Nadat Somen Tchoyi de lat had geraakt was Nelisse er als de kippen bij om de rebound binnen te werken.

Na de treffer raakte Salzburg de controle over de wedstrijd kwijt en was het Altach dat de klok sloeg en op zoek ging naar de gelijkmaker. Deze zou echter nooit vallen, omdat Nelisse een kwartier na rest het tweede doelpunt van de wedstrijd binnenkopte. Een kleine minuut na de treffer bracht Tomas Jun direct de spanning terug in het duel, maar dichterbij zou de thuisploeg nooit komen.

Dankzij de goede vorm van Nelisse, die tien minuten voor het einde werd vervangen door Johan Vonlanthen, blijft Salzburg op titelkoers. De equipe staat nu zeven punten voor op nummer twee Rapid Wien en heeft negen punten meer dan nummer drie Austria Wien. Bij laatstgenoemde ploeg gaat Salzburg volgende week op bezoek.