voetbalzone

Trefzekere Benschop kondigt afscheid aan en bespreekt ultiem doel

Erik van Dam28 apr 2015, 08:08
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2015, 08:08
Advertentie

Charlison Benschop hoopt het komende zomer voor gezien te houden bij Fortuna Düsseldorf. Twee jaar geleden arriveerde de spits op huurbasis bij de Duitsers, nadat hij niet helemaal uit de verf was gekomen bij het Franse Stade Brest. De keuze voor Fortuna bleek de juiste, want eerst maakte Benschop twaalf doelpunten en deze jaargang staat de teller op dertien. Het liefst gaat de Nederlandse aanvaller echter geen derde jaar meer in, in Düsseldorf.

“Ik wil graag in de erste Liga spelen”, kondigt Benschop dinsdag aan in gesprek met BILD. Zijn huidige club staat zevende in de 2.Bundesliga en Benschop wil niet nog een jaar moeten wachten, of er misschien promotie inzit in Düsseldorf. “Ik ben graag bij Fortuna, maar iedereen zal toch begrijpen dat ik graag op het hoogste niveau uit wil komen. Ik houd sowieso van de stad en wil dan ook graag in Düsseldorf blijven wonen. Ik moet dus niet te ver weg gaan”, voegt Benschop eraan toe.

De Duitse krant berekende dat Schalke 04 en 1.FC Köln op 47 en 44 kilometer afstand liggen en dat is te doen. Van Schalke 04 werd al eerder gezegd dat ze Benschop volgen en Köln-manager Jörg Schmadtke lijkt de Nederlandse aanvaller eveneens in de gaten te houden. “Natuurlijk kijk je naar zulke spelers. De betaalbare clausule in zijn contract is ons ook bekend”, zegt Schmadtke.

Bezig met laden …