voetbalzone

Trefzekere Bony verklaart magere maanden: 'Ik ben getroffen door malaria'

Matthijs van Laar17 okt 2015, 20:57
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2015, 20:57
Advertentie

Wilfried Bony mocht zaterdag bij absentie van Sergio Agüero in de spits beginnen bij Manchester City en stelde niet teleur. De ex-speler van Vitesse nam tegen Bournemouth twee van de vijf treffers van zijn elftal voor zijn rekening. Daarmee rekent de Ivoriaan definitief af met een moeilijke periode, zo verklaarde hij na afloop van de 5-1 overwinning op de promovendus.

voetbalzone

Bony gaf te kennen dat hij een groot deel van het voorseizoen aan zich voorbij moest laten gaan vanwege malaria. Manchester City hield het destijds in een verklaring op ‘ziekte’ van de 26-jarige goalgetter. “Ik heb afgelopen zomer malaria opgelopen toen ik in Afrika zat. Ik ben de laatste maanden op de weg terug en voel me nu weer oké”, verkondigde hij.

“Ik heb het gevoel dat ik nu een nieuwe start kan maken”, aldus Bony, die tot op heden weinig indruk kon maken in het shirt van the Citizens. “Ik heb vaak last gehad van blessures en voelde me ziek. Dat ligt nu gelukkig achter me. Ik wil weer gewoon mijn werk kunnen doen en mijn waarde hebben voor het team. Iedere spits is blij als hij scoort, helemaal als het team ook nog eens wint.”

Bezig met laden …