Trefzekere De Guzman en Mallorca boeken eerste competitiezege

Daniel Cabot Kerkdijk18 sep 2010, 19:49
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2010, 19:49

De eerste competitiezege van Real Mallorca is een feit. Na de remise tegen Real Madrid en de nederlaag tegen Sporting Gijón won de ploeg van Michael Laudrup zaterdagavond van Osasuna. Jonathan de Guzman stond in de basis, bleef ruim negentig minuten op het veld staan en maakte zijn eerste goal. Espanyol won tegelijkertijd van Almería, dat wederom niet wist te overtuigen.

/

Real Mallorca - Osasuna 2-0
In het eerste bedrijf was de thuisploeg beter dan Osasuna en de minieme voorsprong was dan ook verdiend te noemen. Na een handsbal van verdediger Miguel Flaño in het strafschopgebied schoot Gonzalo El Chori Castro vanaf elf meter de 1-0 tegen de touwen. Osasuna was amper in staat om een degelijke aanval op te zetten en had veel moeite om met name Emilio Nsue in toom te houden.

Na de hervatting kon het duel alle kanten op. Dejan Lekic miste namens de bezoekers in riante positie en Nelson voorkwam op de lijn een zeker doelpunt van Mallorca-verdediger Iván Ramis. Pas in de slotfase kwam het duel weer op gang en zorgde De Guzman voor het slotakkoord. De ex-Feyenoorder ging er aan de rechterkant als een speer vandoor en rondde beheerst af: 2-0.

Espanyol - Almería 1-0
De eerste helft leverde geen doelpunten op, maar beide ploegen hielden elkaar ook goed in evenwicht. De kansen in de slotminuten voor rust werden eerlijk verdeeld. Vlak na rust viel de beslissing. Michael Jakobsen kopte een voorzet van Javi Márquez weg, maar met een uitstekende volley schoot Óscar Callejon de bal onder doelman Diego Alves door. Zijn treffer was doorslaggevend.