voetbalzone

Trefzekere Lekic verbindt zich voor vijf jaar aan Osasuna

Erik van Dam25 jun 2010, 18:47
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2010, 18:47
Advertentie

Osasuna heeft zich voor het nieuwe seizoen in de Primera División verzekerd van Dejan Lekic. De 25-jarige Serviër komt voor een niet nader bekend gemaakte transfersom over van Crvena Zvezda in zijn geboorteland. Osasuna maakt via de gebruikelijke kanalen bekend dat de aanvaller vrijdag een contract voor vijf jaar tekende, nadat hij medisch werd gekeurd.

Lekic had in Servië nog een doorlopend contract tot medio 2012. Hij debuteerde in november vorig jaar voor de nationale ploeg en kwam in actie tegen Noord-Ierland, Algerije en Japan. Bondscoach Radomir Antic besloot hem echter niet mee te nemen naar het WK. Lekic vond afgelopen seizoen in de helft van zijn duels het net; hij scoorde twaalf keer in 25 duels.

Voor Osasuna is Lekic de derde versterking voor het nieuwe seizoen. De club uit Pamplona, die afgelopen jaar als twaalfde eindigde in de competitie, trok al eerder middenvelder Fernando Soriano aan van Almeriá en contracteerde daarnaast doelman Asier Riesgo van Real Sociedad. Rechtsback César Azplicueta vertrok juist, hij tekende bij Olympique Marseille.

Bezig met laden …