voetbalzone

Trefzekere Villanueva trekt naar Blackburn

02 aug 2008, 13:29
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2008, 13:29
Advertentie
De Chileens international Carlos Villanueva speelt het komende seizoen op huurbasis voor Blackburn Rovers. De 22-jarige middenvelder van Audax Italiano krijgt een jaar de tijd om te laten zien wat hij in zijn mars heeft, en kan bij wederzijdse tevredenheid een driejarig contract verdienen bij de Premier League-club.

Villanueva, gezien als één van de grootste talenten van Zuid-Amerika, werd het afgelopen seizoen verkozen tot Chileens speler van het jaar. Bij zijn club trof hij in vier seizoenen liefst 49 maal doel in 114 duels. De aanvallend ingestelde half speelde tevens twaalf interlands voor Chili, waar hij één maal succesvol was.

Blackburn-manager Paul Ince reageerde opgetogen met de komst van de Zuid-Amerikaan. “Het is een opwindende aanwinst. Iedereen heeft het over hem. Hij is zeer getalenteerd, en ik weet zeker dat hij de fans een hoop vreugde zal schenken. Dat hij hierheen is gekomen doet me goed. Hij is het type speler dat ik graag wil hebben om mijn favoriete voetbal te kunnen spelen.”

Volgens de oefenmeester spreekt er uit het huurcontract geen wantrouwen jegens de speler. “Het is altijd lastig om naar een nieuw land te komen. Toen ik naar Italië ging duurde het ook enkele maanden voor ik m’n plekje had gevonden. Ik wil dus niet dat de verwachtingen te hoog worden. Het zal tijd vergen om hem in te passen, maar ik weet zeker dat hij zal voldoen.”
Bezig met laden …