voetbalzone

Treurnis bij Bayern München over blessure: ‘Dit is een catastrofe’

Thijs Post03 apr 2015, 08:40
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2015, 08:40
Advertentie

David Alaba liep bij de interland tussen Oostenrijk en Bosnië-Herzegovina (1-1) een knieblessure op en de verdediger is circa zeven weken niet inzetbaar voor Bayern München. In Zuid-Duitsland is het nieuws rond Alaba hard aangekomen. Aanvaller Franck Ribéry spreekt zelfs van ‘een catastrofe’.

voetbalzone

“Dit is lastig voor hem, voor zijn familie, voor het team en voor de hele club. Hij is zo belangrijk voor ons”, zegt Ribéry in gesprek met Goal. “Hij was voor de winterstop ook al even geblesseerd, maar hij heeft zich destijds knap teruggeknokt. Hij stak in topconditie en zijn prestaties waren uitmuntend. We zijn een belangrijke speler kwijtgeraakt.”

“Het is zaak voor hem om kalm en optimistisch te blijven”, gaat Ribéry verder. “David is sterk genoeg om ermee om te kunnen gaan. Voor ons is het echter een catastrofe. Hij moet zo snel mogelijk terugkeren, zo belangrijk is hij voor ons.” Ribéry zelf sukkelt ook met een blessure, terwijl Javi Martínez, Arjen Robben en Thiago Alcántara eveneens in de lappenmand zitten.

Bezig met laden …