voetbalzone

'Triest, maar negentig procent van de profs denkt alleen aan zichzelf'

Erik van Dam09 sep 2011, 00:00
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2011, 00:00
Advertentie

David Odonkor staat aan de vooravond van een tweede voetballeven. De 27-jarige rechtshalf was aan het begin van de jaren nul een groot talent bij Borussia Dortmund, dat het zelfs tot het Duitse elftal wist te schoppen. Als deelnemer aan het WK 2006 en EK 2008 leek hij op weg een ster te worden, maar zware blessures gooiden roet in het eten. Vrijdagavond start hij naar alle verwachting in de basis bij SC Paderborn - Alemannia Aachen, in de 2. Bundesliga.

In gesprek met BILD zegt Odonkor dat hij nooit overwoog zijn schoenen helemaal op te bergen. Aan het begin van het seizoen 2006/07 ging hij naar Real Betis, maar uiteindelijk zou hij niet verder komen dan vijftig wedstrijden in vijf jaar. De Spanjaarden ontbonden zijn contract na vorig seizoen en Alemannia pikte Odonkor op. “Ik heb wel vaak gedacht: Waarom ik? Waar heb ik dit aan verdiend? Aan voetbal dacht ik toen niet meer, alleen nog aan mijn gezin en familie.”

Zware knieblessures worpen Odonkor ver terug in zijn ontwikkeling en toekomstperspectief. Op de vraag wie van zijn collega-internationals hem opzochten of belden tijdens zijn revalidaties, zegt hij in het Duitse magazine: “Helaas niemand. Ik had alleen met Poldi (Lukas Podolski, red.) en Nando Rafael contact. Ik heb vaak gedacht: Wie zijn mijn voetbalvrienden? Het is treurig, maar waar: negentig procent van de profs denkt echt puur en alleen aan zichzelf.”

Bezig met laden …