voetbalzone

Tristán gaat verder in de Segunda División

24 jul 2009, 12:54
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2009, 12:54
Advertentie
Diego Tristán keert terug naar Spanje. De ervaren aanvaller, die vorig jaar bij West Ham United speelde maar niet in aanmerking kwam voor een nieuw contract, heeft een éénjarig contract getekend bij Cádiz. De bescheiden club hoopt met Tristán in één keer door te kunnen stoten naar de Primera División.



Cádiz promoveerde vorig jaar naar de Segunda División, maar is naar eigen zeggen nog niet uitgegroeid. De komst van Tristán bevestigt de ambities van de bescheiden club, dat eerder al vijf andere nieuwe spelers naar de club haalde. Tristán werd transfervrij binnengehaald aangezien hij geen club had.

De 33-jarige Spanjaard kende zijn hoogtijdagen bij Deportivo la Coruña, waar hij in het seizoen 2001/02 topscorer van de Primera División werd. In de afgelopen jaren gaat het echter bergafwaarts met de loopbaan van Tristán: bij Real Mallorca, Livorno en West Ham kon hij al snel weer vertrekken. Voor laatstgenoemde club speelde hij vorig jaar veertien competitieduels, waarin hij drie keer scoorde.
Bezig met laden …