voetbalzone

Trochowski zet Wales op vier punten achterstand

15 okt 2008, 23:28
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2008, 23:28
Advertentie
Met bijzonder verdedigend spel leek Wales een punt weg te slepen uit Duitsland, maar Piotr Trochowski besliste anders. De middenvelder schoot de verliezend finalist van het recente EK naar een nipte zege in Mönchengladbach: 1-0. Door de zege is het onderlinge verschil tussen beide landen vier punten in het voordeel van de Duitsers.

De ploeg van Joachim Löw slaagde er in de eerste helft op geen enkele wijze in om de muur van de Welshmen te slechten. Bovendien zat het bij de spaarzame kansen ook niet mee. Doelman Wayne Hennessey stond enkele malen in de weg, terwijl het vizier van Bastian Schweinsteiger en Michael Ballack niet op scherp stond.

Na de onderbreking nam de druk op het doel van Hennessey toe, vooral door toedoen van Trochowski en Lukas Podolski. Pas twintig minuten voor tijd kwam het scorebord in beweging. Hennessey had geen antwoord op het schot in de rechter bovenhoek van Trochowski. In de slotfase miste Thomas Hitzlsperger nog een goede kans op de 2-0.

Duitsland heeft na vier kwalificatieduels tien punten verzameld en daarmee vier punten meer dan Rusland en Wales. De ploeg van Guus Hiddink heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Duitsland hervat de kwalificatiereeks tegen Liechtenstein.
Bezig met laden …