voetbalzone

Troef van Ferrer duikt jaar na Vitesse-avontuur op in Oostenrijk

Erik van Dam23 jan 2012, 11:39
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2012, 11:39
Advertentie

Haruna Babangida heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. De 29-jarige aanvaller uit Nigeria heeft zich tot het einde van dit seizoen verbonden aan SV Kapfenberg, de nummer laatst in de Oostenrijkse competitie. Babangida speelde al bijna een jaar geen wedstrijden meer; zijn laatste optreden was een invalbeurt van vijf minuten op 18 maart vorig jaar, tijdens AZ-Vitesse.

Haruna, de jongere broer van Tijani Babangida, dook vorig seizoen plotseling op in Arnhem. In oktober werd Albert Ferrer aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer en de Spanjaard besloot Babangida vlot naar de club te halen. Zowel de trainer als de speler hadden een verleden bij Barcelona en Ferrer dacht met de Nigeriaan een offensief wapen in huis te halen.

Babangida was niet de enige speler met een geschiedenis bij Barça die naar Arnhem kwam. Ook Martí Riverola en Jordi López werden aangetrokken. Babangida speelde uiteindelijk zeven wedstrijden in de Eredivisie en maakte tegen Roda JC zijn enige doelpunt. Uiteindelijk vertrok hij transfervrij, maar een nieuwe club vinden lukte hem geruime tijd niet. Nu moet hij het Oostenrijkse Kapfenberg gaan helpen in de strijd tegen degradatie.

Bezig met laden …