voetbalzone

Trombetta moet nu echt het veld ruimen

08 jan 2009, 14:05
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2009, 14:05
Advertentie
In december was Maurizio Trombetta door het bestuur van CFR Cluj eigenlijk al ontslagen, maar donderdag is definitief besloten om de oefenmeester de laan uit te sturen. Het takenpakket van Trombetta, die sinds afgelopen zomer in dienst was, wordt overgenomen door de Tsjechen Ales Jindra en Dusan Uhrin jr.



Half december kwam Cluj terug op het besluit om Trombetta te ontslaan. De Italiaan kreeg bij zijn terugkeer wel de eis mee de Roemeense titel te prolongeren. Mocht Cluj naast het kampioenschap grijpen, moet de Italiaan alsnog vertrekken. Het bestuur heeft echter besloten om alsnog de eerder geplande trainerswissel door te voeren.

Jindra (35) komt over van Banik Sokolov, waar hij assistent-trainer was. De meer ervaren Uhrin, zes jaar ouder, kreeg in december zijn congé bij FC Timişoara, maar mag bij Cluj niet aan de slag als hoofdtrainer. Volgens de regels van de Roemeense voetbalbond (FRF) mag een trainer in één seizoen niet twee clubs trainen. Daarom gaat de zoon van oud-bondscoach Dusan Uhrin sr. als adviseur aan de slag.

Cluj maakte onder Trombetta een verrassende start in de Champions League door AS Roma te verslaan. Ondanks ook een gelijkspel tegen Chelsea bleef de Roemeense kampioen na de groepsfase met lege handen achter. In de Roemeense Liga 1 heeft Cluj zes punten achterstand op lijstaanvoerder Dinamo Boekarest.
Bezig met laden …