voetbalzone

Trotse Cocu: ‘Hebben het al vaker laten zien, ook tegen grote ploegen’

Gijs Freriks21 aug 2013, 00:01
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2013, 00:01
Advertentie

PSV maakt indruk. De Eindhovenaren wonnen al van Zulte Waregem, ADO Den Haag, NEC en Go Ahead Eagles en het examen tegen AC Milan werd met succes afgelegd (1-1). “Deze wedstrijd heeft bevestigd wat ik van tevoren dacht”, zei trainer Phillip Cocu na afloop van de eerste ontmoeting in de play-offronde van de Champions League.

/

“We hebben het al meerdere malen laten zien, ook tegen grote ploegen. Ik geloof echt in deze dominante manier van voetballen. Ik heb verteld dat ik trots op ze ben”, reageerde de coach, die de speelwijze van PSV dus niet zomaar zal aanpassen voor de return in San Siro. De Eredivisionist kwam na een kwartier op achterstand door een treffer van Stephan El Shaarawy. De aanvaller kopte een voorzet van Ignazio Abate binnen, nadat Memphis Depay de bal was kwijtgeraakt.

“Ja, dat weet je. Topspelers, een topclub. Die wachten daarop”, sprak Cocu. In de tweede helft herstelde Tim Matavz het evenwicht en PSV heeft hierdoor een prima uitgangspositie om de groepsfase te bereiken. “We hebben volgende week in elk geval iets om voor te strijden”, aldus Cocu. Verdediger Karim Rekik stelde tegenover de camera’s van de NOS eveneens dat er nog niets verloren is. “We hebben nog alle kans en zij ook.”

Bezig met laden …