voetbalzone

Trotse moeder Weiss durft niet te kijken of manlief haar zoon opstelt

Bart Kruyt13 jun 2010, 11:01
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2010, 11:01
Advertentie

Moeder Weiss zal aankomende dinsdag de televisie niet aanzetten. De Slowaakse is getrouwd met bondscoach Vladimir, die zijn zoon met dezelfde voornaam heeft opgenomen in de WK-selectie. De twintigjarige middenvelder hoopt op speelminuten tegen Nieuw-Zeeland: “Mijn moeder kan niet kijken. Voor haar is het zwaar”, zei Weiss junior.

/

Drie generaties Vladimir Weiss haalden de Slowaakse ploeg: opa Vladimir haalde in 1964 een olympische medaille, vader Vladimir deed in 1990 mee aan het WK en de jongste Vladimir maakt deze zomer zijn debuut op een groot eindtoernooi. “Het is niet eenvoudig voor hem om daarbij om te gaan, maar gelukkig is het een populaire jongen in de groep”, zei de bondscoach al eerder. “Ik hoop dat hij het team met zijn talent kan helpen.”

“Ik heb in de laatste dagen veel met mijn moeder gebeld en ze heeft het er zwaar mee”, zei de jongste Weiss. “Ze wil de televisie wel aanzetten, maar ze is te nerveus. Ze kan het nog altijd niet aan om een complete wedstrijd te kijken. Ik denk dat ik aan iedereen heb laten zien dat ik het verdien om in deze selectie te zitten, en dat ik niet ben geselecteerd omdat mijn vader de bondscoach is. Ook voor mij is het niet eenvoudig, maar dit is nu eenmaal de situatie.”

Bezig met laden …