voetbalzone

Trotse Van den Brom: 'De Zeeuw is gretig, superfit en heeft kwaliteiten'

Bart Kruyt22 jan 2013, 19:08
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2013, 19:08
Advertentie

Demy de Zeeuw speelt de komende vijf maanden op huurbasis voor Anderlecht. De 29-jarige middenvelder kwam in Rusland niet aan de bak en moet in België Lucas Biglia opvolgen. Bij Anderlecht gaat men er nog steeds vanuit dat de Argentijnse controleur vertrekt. Trainer John van den Brom is dan ook erg tevreden met de komst van De Zeeuw, die in de zomer kan worden gekocht van Spartak Moskou.

/

“De komst van De Zeeuw komt niet alleen door mij”, vertelt de trainer tegen Voetbal International. “Door de problematiek rondom Biglia wilde de club doorschakelen. Vanaf het eerste moment wilden we Demy, want hij was voor mij de absolute nummer één.” Naast de Apeldoorner was ook Wout Brama van FC Twente in beeld bij de titelverdediger. Omdat Biglia 'uitziekt' in zijn vaderland en uitziet naar een transfer, was een vervanger in ieder geval noodzakelijk.

Bij de Russische recordkampioen Spartak heeft De Zeeuw sinds zijn komst in de zomer van 2011 niet kunnen overtuigen. Hij kwam slechts tot 25 competitiewedstrijden voor de krasno-belye. “Natuurlijk heb je liever een speler die elke wedstrijd op het veld heeft gestaan, maar het speelt geen rol. Hij is gretig, superfit en heeft kwaliteiten. Hij kan zich gemakkelijk aanpassen, dus ik weet zeker dat hij er staat”, besluit Van den Brom.

Bezig met laden …