voetbalzone

Trotse Wenger: 'Elke keer dat hij er goed voor staat, scoort hij'

Daniel Cabot Kerkdijk19 sep 2013, 08:05
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2013, 08:05
Advertentie

Arsenal is de nieuwe Champions League-campagne begonnen met een 1-2 uitzege op Olympique Marseille. Na een bloedeloze eerste helft ontbrandde het duel op Franse bodem in de tweede 45 minuten alsnog. Theo Walcott en Aaron Ramsey zorgden voor een 0-2 voorsprong. De benutte penalty in blessuretijd van Jordan Ayew kwam te laat om nog een Frans punt te kunnen redden.

"Het was belangrijk dat we niet eerst op achterstand kwamen", vertelde Arsène Wenger na afloop. "Marseille speelde een uitstekende eerste helft. Voor rust speelden we ietwat verlegen, maar na rust lieten we ons meer gelden. Dit was een overwinning op basis van geduld en ervaring. We weten dat deze spelers tot iets speciaals in staat zijn. Het was een moeilijke wedstrijd, zoals verwacht. Marseille kan van iedereen winnen."

Over de Londense doelpuntenmakers was Wenger zeer te spreken. "Walcott benutte de moeilijkste kans die hij had. Dat moet hem een enorme boost geven. Ik weet zeker dat hij meer gaat scoren", zei hij trots. Ramsey maakte in het Stade Vélodrome alweer zijn zesde doelpunt in zijn zevende duel van het nog prille seizoen. "Dat gaat gepaard met zijn zelfvertrouwen. Elke keer dat hij er goed voor staat, scoort hij. Soms heb je van die fases in je loopbaan. Hij heeft zijn passing en techniek verbeterd."

Bezig met laden …