Tshibamba grijpt met Lech Poznán naast Poolse Supercup

Bart Kruyt01 aug 2010, 19:51
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2010, 19:51

Joel Tshibamba is er niet in geslaagd om zijn eerste prijs te pakken met Lech Poznán. De voormalig aanvaller van NEC maakte onlangs de overstap naar de Poolse landskampioen en stond zondagavond in de basis in de strijd om de Supercup, tegen Jagiellonia Bialystok. De Poolse stuntploeg was met 0-1 te sterk.

Jagiellonia blijft de Poolse voetballiefhebbers zodoende verrassen. De club, niet meer dan een grijze middenmoter in de competitie en vorig jaar eindigend op de elfde plek, wist vorig jaar al te stunten met het winnen van de nationale beker en legde zondagavond dus ook beslag op de Supercup. Het betekent pas de tweede prijs in de historie van de club.

Tomaz Frankowski was de gevierde man bij Jagiellonia, dat sinds drie jaar op het hoogste niveau actief is, door zeven minuten voor het eindsignaal het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Bij Lech Poznán stond Tshibamba negentig minuten binnen de lijnen, maar hij kon zijn optreden niet opluisteren met de gelijkmaker. Zodoende was het feest in Bialystok.