Tsjechië blijft antwoord op wisselwerking Adrián-Mata schuldig

Bart Kruyt15 jun 2011, 19:52
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2011, 19:52

Titelkandidaat Spanje heeft haar eerste overwinning op het EK voor spelers onder de 21 jaar binnen. De Zuid-Europeanen begonnen het toernooi nog met een gelijkspel tegen Engeland, maar waren woensdagavond met 2-0 te sterk voor Tsjechië, dat daardoor wordt gepasseerd op de ranglijst in de groep. Adrián maakte beide doelpunten; Juan Manuel Mata was tweemaal de aangever.

/

Op de overwinning van Spanje viel niet veel aan te merken. De ploeg was simpelweg sterker dan Tsjechië, dat haar eerste groepswedstrijd nog wel had gewonnen van Oekraïne, maar woensdagavond vooral moest verdedigen. De eerste serieuze kans kwam na negen minuten op naam van Mata, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Anderlecht-verdediger Jan Lecjaks. Die kon een kleine twintig minuten later echter niet voorkomen dat Adrián de score alsnog opende.

Met een fraaie pass vijzelde Mata zijn marktwaarde verder op en kwam Adrián alleen voor doelman Tomas Vaclik te staan. De keeper werd gepasseerd met een schuiver, waarna Tsjechië in de achtervolging moest. Spanje bleef echter de betere ploeg en gaf pas vijf minuten voor rust een serieuze mogelijkheid weg, maar het schot van Tomás Pekhart miste het doel. Dat bleek een vervelende misser te zijn, want kort na rust verdubbelde Spanje haar marge.

Opnieuw waren Mata en Adrián daarvoor verantwoordelijk. Eerstgenoemde toonde opnieuw aan over een uitstekend inzicht te beschikken en stelde zijn collega-aanvaller in staat om de tweede goal van de wedstrijd op het bord te zetten. Daarmee leek het laatste beetje hoop van de Tsjechen op een goed resultaat verdwenen en spannend werd het dan ook niet meer. Spanje heeft na twee wedstrijden nu vier punten, één meer dan Tsjechië, en Engeland speelt woensdagavond nog tegen Oekraïne.