voetbalzone

Tsjechisch volk hoopt op volle baarden en snorren bij spelers

Matthijs van Laar17 jun 2012, 16:16
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2012, 16:16
Advertentie
/

De Tsjechische natie hoopt dat de spelers van de nationale ploeg over twee weken met een volle baard terugkeren in hun vaderland. De spelers hebben onderling namelijk afgesproken zich niet meer te scheren voordat ze uit het toernooi worden gekegeld.

Zaterdag zorgde Tsjechië voor een verrassing door met 0-1 te winnen van gastland Polen en zich zo als groepswinnaar te plaatsen voor de kwartfinale. Petr Jiracek nam na rust de enige treffer voor zijn rekening, waardoor de ploeg van bondscoach Michal Bílek na de valste start (4-1 verlies tegen Rusland) alsnog bovenaan de groep eindigde.

“We hebben voor het toernooi afgesproken, dat was ons pas weer scheren als we uitgeschakeld zijn”, verklaarde doelman Petr Cech na afloop van de wedstrijd. Mogelijk neemt Tsjechië het in de volgende ronde op tegen Nederland, als Oranje aan de voorwaarden voldoet om zich te kwalificeren. Cech kijkt al verder. “Ik heb er geen problemen mee om op 2 juli nog zo rond te lopen.” De finale in Kiev vindt een dag eerder plaats.

Bezig met laden …