voetbalzone

Tsjechische kranten schreeuwen om aftreden bondscoach

03 apr 2009, 13:38
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2009, 13:38
Advertentie
Nog geen jaar is hij in dienst van de Tsjechische voetbalbond, maar nu al staat de buitenwacht klaar om bondscoach Petr Rada figuurlijk de nek om te draaien. De dramatische prestaties van de nationale ploeg, met als dieptepunt de 1-2 thuisnederlaag tegen buurland Slowakije van afgelopen woensdag, hebben de positie van de keuzeheer danig aan het wankelen gebracht.



Tsjechie staat met acht punten vierde in groep 3 van de WK-kwalificatiereek, en heeft een achterstand van vijf punten goed te maken op koploper Noord-Ierland. Een vrijwel onbekend scenario voor de Tsjechen, die de afgelopen jaren vrijwel altijd probleemloos door de voorrondes heen wandelden.

“Petr Rada, tijd om te gaan”, schreeuwde de krant Dnes donderdag na de ontluisterende nederlaag tegen de voormalig landgenoten. “Het is nog makkelijker om water te vinden in de Sahara dan enige lijn te ontdekken in het spel van onze nationale elf", zo werd de klaagzang vervolgd.

Ook de krant Sport uitte felle kritiek op de prestaties van ’s lands voetbaltrots. “Er moeten koppen rollen. Zo niet, dan is het gedaan met het Tsjechische voetbal. Tabloid Blesk spande echter de kroon. “Rada, je maakte onze natie ten schande”, kopte het op sensatie beluste dagblad.
Bezig met laden …