voetbalzone

Tsjechische revelatie niet bang voor Ronaldo: 'Denk dat Messi nog beter is'

Matthijs van Laar21 jun 2012, 17:39
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2012, 17:39
Advertentie
/

Als speler van het bescheiden Slovan Liberec kreeg Theodor Gebre Selassie nooit te maken met de absolute top, maar donderdagavond mag de rechtsback van Tsjechië laten zien wat hij waard is. Dan staat de 25-jarige speler van Ethiopische komaf oog in oog met een van ’s werelds beste vleugelspelers van dit moment. “Maar ik ben niet bang voor Cristiano Ronaldo”, zegt de verdediger stoer.

Gebre Selassie heeft uiteraard wel veel respect voor zijn aanstaande Portugese opponent. “Hij is een van de beste spelers ter wereld. Maar ik ga niet doodsbang het veld op, omdat ik toevallig tegenover Ronaldo moet staan”, zegt de back, die zijn tegenstander goed heeft doorgelicht. “Hij is snel, zoekt altijd het duel op en hij creëert veel kansen. Ik heb hem zien spelen tegen Nederland en vond hem toen erg sterk.”

Als zo velen, is ook Gebre Selassia van mening dat Ronaldo erg goed, maar niet de beste van de wereld is. “Ik denk dat Lionel Messi beter is. Het is lastig om een vergelijking te maken, omdat het verschillende spelers zijn. Maar Portugal is niet alleen Ronaldo. Bovendien is iedere wedstrijd op het EK zwaar, ongeacht wie je tegenstander is. Maar ik verwacht wel dat het bespelen van Ronaldo iets lastiger zal zijn.”

Bezig met laden …