voetbalzone

Tubeke is geen partij voor gretig Standard Luik

14 feb 2009, 21:06
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2009, 21:06
Advertentie
Standard Luik heeft zonder problemen haar koppositie in de Jupiler League verstevigd. De lijstaanvoerder was duidelijk te sterk voor laagvlieger Tubeke, dat met 4-0 geklopt werd. Runner-up Anderlecht komt pas zondag in actie, waardoor Standard nu vijf punten losstaat. In de subtop verspeelde Westerlo punten bij Excelsior Moeskroen, terwijl ook Cercle Brugge niet verder kwam dan een gelijkspel.

Standard Luik – Tubeke 4-0
Tubeke bleek voor Standard Luik een ideale tegenstander om aan het zelfvertrouwen te kunnen werken. De nummer zestien van de ranglijst was niet bij machte om de koploper pijn te doen en kwam na een ruim half uur spelen op voorsprong door een treffer van Igor de Camargo, die daarvoor al twee kansen had laten liggen. Steven Defour verdubbelde de marge na een strafschop die was gegeven vanwege een handsbal van Jason Vandelannoite.

Christian Benteke maakte er na een uur spelen vervolgens 3-0 van. De spits, die evenals De Camargo al de nodige mogelijkheden om zeep had geholpen, ontving de bal van Defour en liet Nicolas Ardouin vervolgens kansloos met een schot in de lange hoek. Debutant Hiraç Yagan maakte het feestje vlak voor tijd compleet door op aangeven van De Camargo voor het slotakkoord te zorgen.

Excelsior Moeskroen – Westerlo 0-0
Nummer vijf van de ranglijst Westerlo kwam op bezoek bij nummer tien Moeskroen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De bezoekers kregen in Le Canonnier weliswaar de betere mogelijkheden, maar Mark Volders gaf geen krimp en bleek antwoorden te hebben op de pogingen van Alfonso Ruiz en Wouter Scheelen. Door het gelijkspel liep Westerlo een punt in op Genk, maar deze ploeg komt zondag nog in actie.

Germinal Beerschot – Cercle Brugge 1-1
Cercle Brugge profiteerde niet van het puntverlies dat Westerlo leed. De nummer zes van de lijst speelde zelf ook gelijk: 1-1 tegen Germinal Beerschot, dat in de tweede helft via Djordje Svetlicic op voorsprong was gekomen. De middenvelder schoot uit een hoekschop van Ivan Leko raak en dompelde daarmee zijn voormalig werkgever in rouw. Met zijn twaalfde seizoenstreffer zorgde Oleg Iachtchouk nog wel voor de gelijkmaker, maar verder zouden de bezoekers niet komen.

Overige uitslagen:

KV Mechelen – AA Gent 3-3
Lokeren – Roeselare 2-1

Bergen – Kortrijk 1-1
Zulte Waregem – FCV Dender 1-0
Bezig met laden …