voetbalzone

Tuchel hoopt dat sprookje voor Mainz voortduurt tegen Hoffenheim

Erik van Dam30 sep 2010, 15:35
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2010, 15:35
Advertentie

Thomas Tuchel denkt dat FSV Mainz zaterdag het succesverhaal in de Bundesliga kan verlengen. Zijn team boekte zes overwinningen in de eerste zes wedstrijden en dit weekend wacht een thuiswedstrijd tegen TSG Hoffenheim. Na de uitzege bij Bayern München gelooft Tuchel dat de resultaten positief kunnen blijven, mits zijn team zich niet laat afleiden door randzaken.

/

“Als we fris blijven in ons hoofd en overtuigingskracht tonen op het veld, zijn de kansen op een nieuwe overwinning weer goed”, zegt Tuchel in de aanloop naar de zevende speelronde. Die Nüllfunfer wonnen tot op heden alles; na de DFB Pokal-overwinning op Berliner AK 07 werden achtereenvolgens VfB Stuttgart, VfL Wolfsburg, Kaiserslautern, Werder Bremen, 1.FC Köln en tenslotte kampioen Bayern op een verliespartij getrakteerd.

Voor komende zaterdag verwacht men dat het Stadion am Bruchweg voor de vierde keer op rij stijf uitverkocht zal zijn. “Ik denk dat het een snelle wedstrijd zal worden tegen Hoffenheim”, laat Tuchel twee dagen voor de confrontatie weten. “Een open wedstrijd met kansen voor beiden.” Hoffe doet het dit seizoen ook weer goed en staat vooralsnog op de vierde plaats.

Bezig met laden …