voetbalzone

‘Tuchel is geen tovenaar, PSG heeft het zwaar in de Champions League’

Dominic Mostert30 sep 2018, 15:17
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2018, 15:17
Advertentie

Didier Deschamps betwijfelt of Paris Saint-Germain in staat is om de Champions League te winnen. De bondscoach van wereldkampioen Frankrijk ziet dat PSG in eigen land onaantastbaar is, maar denkt dat wedstrijden tegen sterkere tegenstanders in Europees verband te veel problemen opleveren voor les Parisiens.

PSG morste in de Ligue 1 nog geen enkel punt: na 8 wedstrijden heeft de ploeg van Thomas Tuchel 24 punten verzameld. In de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gingen de Parijzenaars echter de mist in. Liverpool was met 3-2 te sterk en Deschamps denkt dat die wedstrijd tekenend is voor het verschil dat PSG ervaart in de Ligue 1 en in het miljardenbal.

De keuzeheer van Frankrijk zegt veel vertrouwen te hebben in de trainer van PSG. "Ik heb hem heel hoog zitten. Tuchel is sociaal erg sterk, gaat altijd heel zorgvuldig te werk, straalt autoriteit uit en staat tegelijkertijd dicht bij de spelers. Maar er is veel gaande in Parijs en Tuchel is geen tovenaar", benadrukt Deschamps in gesprek met BILD.

"Ze spelen in een competitie waarin ze op halve kracht vrijwel alle wedstrijden winnen en treffen dan opeens in de Champions League tegenstanders met meer kwaliteiten, die veel agressiever spelen. Daar is PSG niet aan gewend", aldus Deschamps. PSG boekte zaterdag een 0-3 overwinning op OGC Nice en bereidt zich nu voor op de thuiswedstrijd tegen Rode Ster Belgrado van woensdag.

Bezig met laden …